Slapen en gezondheid

Slapen en gezondheid

Dat slapen belangrijk voor je is zal niet nieuw voor je zijn. Een goede gezondheid hangt ook samen met een goede nachtrust. Als je een nacht slecht hebt geslapen zul je niet alleen een slecht humeur hebben maar zul je dit ook door je hele lichaam voelen.

Dit betekend dat een goede nachtrust noodzakelijk is als je wilt afvallen.

Slapen en gezondheid

Slapen

Vaak is het mensen al aan het gezicht af te lezen of ze slecht hebben geslapen. Daarmee heb je gelijk een antwoord hoe slecht voor je is. Mensen die slaaptekort of slaapproblemen hebben krijgen op ten duur vanzelf gezondheidsproblemen.

Het lichaam heeft de nachtrust nodig. Hetzelfde met iemand die bijvoorbeeld aan krachttraining doet en graag breder wilt worden. Genoeg slaap is van cruciaal belang om dit doel te bereiken, je spieren herstellen in je slaap en groeien hierdoor.

Deadlift

Denk maar eens aan wanneer je spierpijn hebt als je gesport hebt. Dit is niet direct na het sporten of na het eten. Hier heb je de volgende ochtend last van als je uit je bed stapt.

Dit betekend dat je goed je best hebt gedaan dus als je spierpijn hebt als je uit je bed stapt moet er een glimlach op je gezicht verschijnen!

Zoals ze vaak zeggen, om spiermassa aan het zetten zul je na het trainen twee zeer belangrijke elementen niet over het hoofd mogen zien, dat is goed en gezond eten en veel slapen!

KRIJG DIRECT TOEGANG TOT DE 7-STAPPEN METHODE!

Slapen en afvallen

Het volgende onderdeel wat zeer belangrijk is van nachtrust is dat het invloed heeft op je stofwisseling. Hoe sneller je stofwisseling des te meer zul je afvallen en vice versa uiteraard.

Als je weinig slaapt zul je een tragere stofwisseling gaan krijgen waardoor je dus niet zult afvallen. Daarna komt er natuurlijk bij dat je door te weinig nachtrust minder energie zult hebben en daardoor minder zult bewegen overdag laat staan naar een sportschool zult gaan.

Zo zie je dus dat alles een wisselwerking is en op elkaar reageert. Je moet dus goed in balans zijn en over een goede gezondheid beschikken als je bepaalde doelen met betrekking tot afvallen of juist gespierder worden wilt halen. Maar zoals je hier dus leest is slapen hier van essentieel belang dat zeker niet onderschat mag worden!

Slaapproblemen

De problemen die mensen ondervinden in het dagelijks leven door slecht slapen mogen beslist niet onderschat worden. Zoals eerder besproken heeft slecht slapen invloed op je humeur maar ook op je gezondheid. Door slechte nachtrust worden we chagrijnig en lusteloos.

Slecht slapen

Slecht slapen beïnvloed je leven en haalt vooral de vreugde uit je leven. Veel mensen beginnen daarom met slaappillen of alcohol te experimenteren om zo toch hopelijk aan hun nachtrust te komen en raken zo verder in de put.

Dit is uiteraard niet de juiste oplossing en vergroot de problemen alleen maar.

Loop de onderstaande checklijst eens na en kijk eens of jij jezelf in 1 van deze punten herkent

 

  • Je voelt je vaker moe en lusteloos als je zou willen
  • Je kijkt vaak met angst vooruit naar de dag die voor je ligt
  • Je verlangt wanhopig naar een goede nacht slaap
  • Je vraagt je vaak af hoe je leven eruit ziet met meer energie
  • Je wilt stoppen met (verslavende) slaappillen of helemaal niet aan beginnen
  • Je hebt veel te lang naar een (niet bestaande) oplossing gezocht

Als sommige van de bovenstaande regels op jou van toepassing zijn lees hieronder dan de 7-stappen methode en begin weer aan heerlijke nachtrust.

 

De 7-stappen methode

Deze methode is geen magische pil of drankje waardoor je je nachtrust weer terug zult krijgen. Deze methode zorgt ervoor dat je je slaapprobleem vanaf de wortel aanpakt. Hieronder een voorproefje.

“Hoe kom ik morgen ooit de dag door?’ ‘Wat als ik de hele nacht niet slaap?’ ‘Slapen is gewoon onmogelijk voor mij…’ Zeg eens eerlijk: word jij ‘s nachts ook geteisterd door deze en andere ‘angstgedachten’? Het zijn echte ‘sluipmoordenaars’ die jouw slaapproblemen in stand houden en vaak zelfs laten groeien. Hoe dat werkt?”

  • Je ligt in bed en de angst om niet te kunnen slapen slaat toe
  • Het lukt inderdaad niet om in slaap te vallen en je ligt lang wakker
  • Je angst is bevestigd: ‘zie je wel dat het niet lukt’
  • De volgende avond is jouw ‘slaapangst’ nog heviger aanwezig
KRIJG DIRECT TOEGANG TOT DE 7-STAPPEN METHODE!

 

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie