Droogtrainen voor vrouwen in 2021!

Droogtrainen voor vrouwen

Droogtrainen voor vrouwen, wat is dat dan weer? Je bent al vaak in de sportschool te vinden, snoept een stuk minder en let op je hoeveelheid avond eten. Maar toch lukt het niet om dat overtollige vet van onder andere je buik af te krijgen. Je hebt het gevoel dat je er alles aan doet maar toch krijg je niet het gewenste resultaat. 

De wanhoop begint toe te slaan, als het toch niet lukt kan ik net zo goed gewoon weer gaan snoepen….maar wacht daar nog maar even mee. 

Je moet de logica snappen achter het droogtrainen en vooral weten wat je lichaam doet en nodig heeft. Ik ga je uitleggen hoe het werkt en als je hulp nodig hebt, er zijn speciale programma’s hiervoor die vele malen goedkoper zijn dan een personal trainer en die je hetzelfde resultaat brengen. Laten we maar snel van start gaan! Welkom bij droogtrainen voor vrouwen in 2021!

Wat betekend droogtrainen?

Eerst maar eens snappen wat droog trainen nu eigenlijk betekend. 

Het komt vanuit de bodybuilding wereld waarin ze het in het Engels “cutten” noemen. Als een bodybuilder in september een kampioenschap heeft dan zal hij het hele jaar zo zwaar mogelijk trainen en ver boven zijn calorie inname gaan zitten met eten want hij wilt zo groot mogelijk worden.

Zo’n twee tot drie maanden voordat de wedstrijden zijn gooit hij zijn calorie inname omlaag en zullen zijn trainingen daardoor ook minder zwaar worden omdat zijn energie af zal nemen. De bedoeling hierachter is dat alle spieren die hij het hele jaar heeft opgebouwd met de zware trainingen langzamerhand gedefinieerd zullen worden en dat iedereen ze in volle glorie kan zien tijdens de wedstrijden. 

Google maar eens op bodybuilders off season, je zult zien dat ze bijna allemaal geen zichtbare buikspieren hebben, dit komt omdat ze zoveel mogelijk eten om spieren op te bouwen. Want als ze dat niet doen zal er weinig te bezichtigen zijn als het vetlaagje is verdwenen. 

TIP:
Wil je zo snel mogelijk een droog en strak lichaam? Gebruik dan dit eenvoudige stappenplan om snel het gewenste resultaat te bereiken >>

Eten om af te vallen

Wat een groot misverstand is wanneer mensen denken als ze naar de sportschool gaan en stoppen met eten (niet helemaal natuurlijk) dat je daar een mooi afgetraind lichaam van krijgt. Dit is absoluut NIET waar, als je stopt met eten en naar de sportschool gaat blijft er niets van je over, het is zelfs beter om gewoon normaal te blijven eten en daarnaast te gaan sporten. 

Je moet snappen dat mannen en vrouwen een bepaalde caloriebehoefte hebben, de gemiddelde caloriebehoefte voor mannen is 2500 en voor vrouwen is dat 2000. Dit betekend dat een vrouw dit minimaal nodig heeft, je valt dan niet af en je komt niet aan. Als je de app MyFitnesspal op je telefoon installeert kun je alles scannen wat bij de Nederlandse supermarkten in de schappen ligt, echt alles. En hiermee berekenen wat je calorie inname over de gehele dag is. 

Je zult een goede balans moeten vinden tussen je inname, en dan vooral wat je eet en hoeveel je verbruikt tijdens het sporten. De juiste balans van deze twee zorgt ervoor dat jij vet gaat verliezen.

Droogtrainen tips

Om op de juiste manier te droog trainen vraagt om een nauwkeurige aanpak. Er zijn een aantal simpele tips die je hier kunt toepassen, hieronder lees je de belangrijkste.

1. Bereken je caloriebehoefte

Hierboven ben ik er al even op ingegaan. Hoeveel calorieën heb je nodig om gewoon op gewicht te blijven. Wat ik hierboven schreef over 2500 en 2000 calorieën zijn gemiddelde cijfers voor mannen en vrouwen. Er zijn via google tal van calorie calculators te vinden waarin je jouw totale behoefte kunt berekenen. 

Als je gaat droog trainen dan kun je het beste zo’n 10% onder je behoefte gaan zitten. Onthoud goed dat des te meer je onder je behoefte gaat zitten des te sneller val je af, maar ook in spiermassa. Dus als je hard hebt gewerkt in de sportschool om je billen en benen mooi rond en stevig te krijgen, dit is zo weer weg wanneer je teveel onder jouw caloriebehoefte gaat zitten, doe het dus stapsgewijs!

2. Eet niet te weinig

Zoals ik hierboven al zei gooi niet ineens je calorieën hard omlaag, dit zal zeker niet het gewenste resultaat geven. Hou goed je prestaties in de sportschool in de gaten, zodra je merkt dat je teveel aan kracht in begint te leveren betekend dit dat je te weinig voedsel (energie) binnen krijgt, schroef dan je calorieën weer iets op. Zoals ik in het begin al zei komt dit allemaal zeer nauwkeurig, je moet er dus zelf achter komen (als je geen begeleiding hebt) waar voor jou die grens ligt. 

3. Eet voldoende eiwitten

Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten binnen krijgt. Eiwitten zorgen ervoor dat je de spierafbraak minimaliseert. Lees hier meer over eiwitrijk eten.

Hieronder vind je verschillende voedingsmiddelen waarin er voldoende eiwitten aanwezig zijn.

  • Kip
  • Ei
  • Noten
  • Kwark
  • Vis
  • Vlees (zoals tartaar)

4. Drink voldoende water

Zorg ervoor dat je veel water drinkt. Normaal gesproken zou je zo’n 2 liter water per dag moeten drinken, als je intensief sport mag je gerust 2.5 tot 3 liter water per dag drinken. 

Veel water drinken zorgt er ook voor dat je een voller gevoel krijgt dus minder trek en daardoor eet je dus ook minder. In het begin wanneer je meer wat gaat drinken dan zal je veel moeten plassen, je lichaam went hieraan dus naarmate je dit langer doet zal je ook minder hoeven te plassen.

TIP:
Extra hulp is hiermee altijd welkom omdat het om de details draait. 

Er is een speciaal programma waardoor droogtrainen voor vrouwen heel eenvoudig is. Klik hier voor meer info >>

5. Blijf hetzelfde trainen

Je wilt dat je lichaam dezelfde prikkels ervaart als waar je voordat je met droogtrainen begon de progressie hebt geboekt. Blijf daarom hetzelfde doen, je krijgt nu minder calorieën binnen dus door de zware training ga je nog meer verbranden, doe na je eventuele krachttraining nog een cardiosessie erachteraan om voor extra verbranding te zorgen.

Hieronder nog een aantal tips hoe je de cardiosessies aanpakt. 

Op welke manier moet ik trainen om droger te worden?

Zoals hierboven gezegd kun je het beste aan je krachttraining niet teveel veranderen. Wel is het verstandig om cardio toe te voegen aan je work-out. 

Hieronder drie belangrijke tips die je aan je schema toe moet voegen als jij een slanker en droger lichaam wilt. 

1. Train zwaar

Als je eerder al zwaar trainde dan moet je dit nu ook gewoon blijven doen. Zorg ervoor dat je spieren geprikkeld worden en je tot het uiterste gaat. Hou goed in de gaten hoe je met de gewichten zit, daarmee bedoel ik blijf in de gaten houden of je hoger of juist lager moet gaan wat gewicht betreft.

2. Voeg cardio toe

Voeg extra cardio toe aan je training. Ik doel daarmee absoluut NIET dat je 1 of 2 uur op de loopband moet gaan lopen of rennen of fiets moet gaan zitten. 

Doe een HIIT ( High Intensity Interval Training) training. Deze vorm van cardio zorgt ervoor dat je binnen 20 – 30 minuten al redelijk wat calorieën hebt verbrand waardoor je sneller droog zult worden. Ook bespaar je hiermee enorm veel tijd!

3. Overtrain jezelf niet

Nu kun je natuurlijk niet wachten om aan de slag te gaan! Maar pas op dat je niet te ver gaat. Ga nu niet 7 dagen per week trainen, pak je rustdagen, tijdens de rust herstelt je lichaam en dit is net zo belangrijk als de training en voeding! 

Probeer ook genoeg nachtrust te krijgen, probeer minimaal 7 uur slaap te pakken. 

Tot slot

Nu weet je een beetje wat er komt kijken bij als je wilt gaan droogtrainen. Ik kan me voorstellen dat het veel is wat er op je af komt en dat is het eerlijk gezegd ook. Wanneer doe je het nu precies goed? Om te voorkomen dat de frustratie toeslaat is het raadzaam om dit compleet droogtrainen voor vrouwen programma te volgen. Het bespaart je veel frustratie, tijd en geld. 

Categorieën Afvallen

Plaats een reactie