Buikvet verbranden, zo kom je er vanaf.

Buikvet verbranden? Hoe kom ik er vanaf?

We gaan het hier niet alleen over buikvet verbranden hebben maar over vet verbranden in het algemeen  zodat jij kunt beginnen met het bereiken van jouw droomlichaam in maar enkele weken!

Een sixpack maak je in de keuken zegt men weleens. Dit is absoluut waar, je kunt 1000 sit-ups of andere buikspieroefeningen per dag doen maar zolang je er een laagje vet voor hebt zitten ga je ze niet zien. Dit is een enorm groot misverstand dat bestaat onder veel mensen, zo ook het verbranden van je buikvet.

Als je vet aan het verbranden bent dan geldt dat voor je hele lichaam. Het verhaal dat je dit plaatselijk kunt verbranden is helaas een misverstand, of je moet dit operatief laten verwijderen. Dat neemt niet weg dat je nog steeds een droomlichaam zult krijgen als je dat graag wilt.

Buikvet verbranden

Als we over vetverbranding praten denken we al snel aan buikvet verbranden en aan een sixpack. Maar ook je borstspieren, biceps, triceps en je andere spieren zullen natuurlijk ook zichtbaar worden. 

Je zult dus over je gehele lichaam vet verbranden en niet alleen je buikvet verbranden.

Man met barbell

Voor degene die een lichaam willen hebben zoals op de foto is van belang dat je voordat je aan je vetverbranding begint al een aardige basis aan spiermassa hebt opgebouwd. Je wilt natuurlijk laten zien wat onder dat laagje vet zit!

Als het doel is om echt gespierd eruit te zien dan gaat dat in 2 fases. De eerste fase noemen we de bulkfase (aankomen) en de tweede fase noemen we de cuttfase (afvallen). In die laatste fase zul je ook je buikvet verbranden samen met het vet wat op je andere spieren zit.

Scherp in prijs verlaagd

Start vandaag nog met jouw transformatie!

Ontdek hier waarom 99% van de mannen hun vetpercentage niet omlaag krijgen

Buikvet verbranden

Bulkfase

Om een gespierd lichaam te krijgen waarin de spieren goed gedefinieerd te zien zijn gaan we eerst met bulken beginnen. Dit is de fase waarin je probeert om zoveel mogelijk aan spiermassa aan te komen. Hierbij is het dus enorm belangrijk dat je dus ook veel calorieën binnenkrijgt.

Het belangrijkste is dat je weet wat je dagelijkse calorieënbehoefte en verbruik is. Het is eigenlijk heel erg simpel, als je weet wat jouw verbruik is en je wilt aankomen dan ga je boven dat gebruik zitten. Dit betekend dus niet dat je elke dag maar raak kunt eten en 3 keer in de week naar de McDonald’s kunt. Zorg ervoor dat je wel een zogeheten “clean bulk” doet.

Clean bulk

Een “clean bulk” betekend dat je boven je behoefte gaat zitten met voeding maar wel gezonde voeding, dit verschilt wat voeding betreft helemaal niet zoveel met de voeding die je neemt als je gaat cutten (afvallen). Naast de clean bulk hebben we ook de “dirty bulk”. 

Dirty bulk

Je raadt het waarschijnlijk al, wanneer je de “dirty bulk” doet kijk je niet naar wat je eet. Zolang je maar boven je behoefte komt de zitten met je calorieën en hard traint. 

Hierbij kun je dus rekenen op extra kilo’s die je aan zult komen in vet en als je gaat “cutten” dus nog harder je best zult moeten gaan doen.

Ongezond eten

Dus als je doel buikvet verbranden is denk bij deze dan even goed na. Het zal je meer werk gaan kosten om je vetpercentage naar beneden te krijgen als je aan met cutten begint.

Dirty bulken heeft dus zijn voor- en nadelen. De voordelen zijn dat je extra veel aan zult komen en het zo lijkt alsof je veel progressie maakt in spiertoename. Het nadeel is dat hier veel vet bij zit wat je weer kwijt moet zien te raken op het moment dat je begint met cutten.

Ik zie mezelf als een beeldhouwer, eerst breng ik alles mooi aan zodat alles mooi in verhouding is. Daarna ga ik het sculpturen zodat alle spieren mooi zichtbaar worden” 

– Arnold Schwarzenegger – 

Cutten

Zoals Arnold Schwarzenegger de bovenstaande quote zei in 1977 is de mooiste vergelijking die je kunt maken. Zo heb je direct ook een beeld wat hij bedoelt en weet je dus hoe zo’n proces in zijn werk gaat.

Vooral als we over de top van de bodybuilders praten zien zij er dus niet het hele jaar uit zoals wij ze op de voorkant van bladen of tijdens wedstrijden zien.

Na de bulkfase gaan we dus cutten, dit betekend dus eigenlijk vet verbranden. Je houdt een streng dieet aan en gaat onder je dagelijkse caloriebehoefte, hierin is het wel van cruciaal belang (als bodybuilder zijnde) dat je jouw eiwit inname hoog houdt.

Eiwitten zorgen voor spiergroei, je eet in deze fase minder dus je gaat gewicht verliezen maar je wilt dus dat je vet gaat verliezen en geen spieren. Voldoende eiwitten zorgen ervoor dat je niet al teveel aan spiermassa zult verliezen. Als het ware beschermen je eiwitten dus je spieren.

Eiwitten

Eiwitten ofwel proteïnen zijn zeer belangrijke voedingstoffen. We kunnen niet zonder! De standaard aanbeveling die we nodig zouden moeten hebben is 0,8 gram eiwitten per kilogram gewicht. Dit betekend dus:

  • 64 gram eiwitten per dag voor een volwassen man van 80 kilo
  • 48 gram eiwitten per dag voor een volwassen vrouw van 60 kilo

Dit is de aanbevolen hoeveelheid voor een gemiddeld persoon. Goede bronnen voor eiwitten zijn bijvoorbeeld  kipfiletplakjes (4.6 gr) voor op brood, gekookt ei (6 gr), kwark naturel (15,6 gram per 100 cal) en uiteraard vis (22 gr per 100 gr). Op de pagina met gezonde snacks staan meerdere eiwitrijke tussendoortjes.

Als je veel sport dan heb je ook meer eiwitten nodig. Je spieren moeten herstellen en dat doen ze met eiwitten. Als je niet voldoende eiwitten binnen krijgt door middel van voeding is het altijd mogelijk om dit aan te vullen met eiwit shakes.

Eiwit shakes zijn een prima toevoeging aan je maaltijd echter zijn het geen maaltijd vervangers zoals sommigen ze gebruiken. Feit is wel dat je er een vol gevoel van krijgt dus wel minder gaat eten daardoor, prima als je wilt afvallen dus!

Mocht je eiwit shakes willen toevoegen aan je maaltijdplan kies dan voor de  “whey shakes”, hier zitten bijna geen koolhydraten in en bevat de hoogste concentratie van eiwit.

Aan de slag!

Droogtrainen voor vrouwen

Om een afgetraind lichaam te krijgen zul je dus aan de slag moeten. Maar waar ga je beginnen? Of als je al bent begonnen en het lukt niet wat gaat er verkeerd?

Je hebt het gevoel dat je alles probeert maar niets lijkt echt te werken. Je eet gezond en sport regelmatig.

 Toch verandert je lichaam niet zoals je wilt en hou je het gevoel dat je niet het maximale eruit haalt.

Fitter, sterker, slanker, strakker, gezonder, meer spieren. We horen ze allemaal dagelijks. Wat je fysieke doel ook is, de vraag is: hoe krijg je dit voor elkaar? 

Scherp in prijs verlaagd

Start vandaag nog met jouw transformatie!

Ontdek hier waarom 99% van de mannen hun vetpercentage niet omlaag krijgen

Buikvet verbranden
Categorieën Afvallen

Plaats een reactie